În Duminica a cincea după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Voroneț, una dintre cele mai frumoase ctitorii ale Voievodului moldovean Ștefan cel Mare și Sfânt, supranumită și „Capela Sixtină a Estului” datorită valorii culturale și istorice deosebite.
Solemnitatea și bucuria liturghisirii din această Duminică au fost completate de un moment comemorativ: împlinirea a 46 de ani de la tunderea în monahism a stavroforei Irina Pântescu, întâia stareţă a Mănăstirii Voroneţ, dar și de unul aniversar: în data de 27 iulie 2024, s-au împlinit şase ani de când vrednicul de pomenire Arhiepiscop Pimen a hirotesit-o stareţă a aşezământului monastic pe stavrofora Gabriela Platon.
În acest cadrul solemn, Preasfințitul Părinte Ieronim a oficiat Sfânta Liturghie și le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la pericopa evanghelică a vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei. De asemenea, în omilia rostită, Preasfinția Sa a făcut referire și la importanța zilei de 27 iulie pentru Mănăstirea Voroneț.
După Sfânta Liturghie, Ierarhul a săvârșit slujba Parastasului la mormântul stavroforei Irina Pântescu.
În anul 1993, Mănăstirea Voroneț a fost inclusă de UNESCO pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei. În anul 2015, Mănăstirea Voroneț a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava.
[…] În Duminica a 5-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Voroneț, una dintre cele mai frumoase ctitorii ale Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, supranumită și „Capela Sixtină a Estului” datorită valorii culturale și istorice deosebite, relatează Episcopia Daciei Felix. […]