În ultima Duminică din luna iunie a.c., Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinților), numită simbolic, în concordanță cu pericopele evanghelice citite, Urmarea lui Hristos, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit Sfânta Liturghie în localitatea Ovcea (sau Ofcea), comuna Palilula, Banat, Republica Serbia.
Pe lângă binecuvântarea arhierească pe care a oferit-o tuturor credincioşilor prezenți, Preasfinția Sa, la momentul liturgic al cuvântului de învățătură, a vorbit despre soborul Sfinților apostoli și despre primirea de către aceștia a adevărului Evangheliei de la Mântuitorul Iisus Hristos, prin lucrarea Duhului Sfânt care plinește pe toate cele neputincioase.
De asemenea, Preasfinția Sa a trecut în revistă și convertirea și lucrarea misionară exemplară ale Apostolului Pavel și a evidențiat cum s-a întemeiat Biserica în chip văzut la Pogorârea Duhului Sfânt, făcând legătura între lucrarea mântuitoare a Bisericii, chemarea pe care aceasta o adresează oamenilor și Duminica tuturor sfinților: „în mijlocul sfinților, creștinul se află în școala sfințeniei, învață sfințenia, învață cum să o dobândească pe aceasta, fapt care indică, o dată în plus, caracterul pedagogic al cultului sfinților. Biserica, prin sfințiții ei slujitori, reactualizează exemplul sfințeniei în viața comunităților parohiale și a credincioșilor”.
În final, Preasfinția Sa a accentuat faptul că darul sfințeniei, de care s-au bucurat sfinții Bisericii și de care se poate bucura fiecare credincios al Bisericii, poate fi obținut cultivând în viața noastră faptele bune și împărtășindu-ne de Hristos și de ajutorul Sfântului Duh: „omul ajunge sfânt prin participarea la sfințenia divină care, nouă, ni s-a dăruit în primul rând prin Domnul nostru, Iisus Hristos, Care S-a întrupat, dar și prin lucrarea Duhului Sfânt, prezent în lume până la sfârşitul veacurilor, care continuă lucrarea mântuitoare a lui Hristos”.
Atestată documentar, pentru prima dată, în anul 1456, localitatea Ovcea se află în zona suburbană a capitalei sârbe, Belgrad. Potrivit recensământului din anul 2002, dintre cei 2.567 de locuitori, un procent de 27,46% sunt români. Pentru trebuințele religioase ale comunității de credincioși români din această localitate, în anul 1930 a fost edificat actualul locaș de cult al parohiei, care are ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.